4 solate, ki blažijo vročino poletnih mesecev

5 solat, ki blažijo vročino poletnih mesecev
Poletje je tu. Sonce, morje in topli dnevi kar kličejo po uživanju na prostem in brezskrbnem druženju ob dobro, s hrano obloženih, piknikih. Pečeno meso in ogljikovih hidratov ter škroba polna prehrana nas pušča z napetim občutkom v trebuhu in povzroča še dodatno potenje. Le kako bi lahko najbolj poskrbeli za uravnoteženo prehrano?

Ob visokih zunanjih temperaturah človeško telo izgublja predvsem ogromno vode in z njo tudi pomembne minerale (npr. magnezij). Zato je v vročih mesecih še posebej priporočljivo poskrbeti, da s pravilno prehrano zagotovimo telesu dovolj tekočine, vitaminov in mineralov.

Naše štiri poletne solate vam bodo pri tem zagotovo pomagale!

1. Morska solata
Rakci, tuna, morski sadeži,… Že diši po morju? Kaj pa ko dodamo še ravno prav svežega paradižnika, oliv in testenin? Morska solata vas s svojimi okusi popelje v čarobni svet obmorskih trgov, ulic in uličic. Zagotovo vas ne bo pustila ravnodušne.

2. Grška solata
Grški temperament okusne fete, sočne kumare, sladek paradižnik in ostale sestavine, pričarajo kombinacijo okusov, ki vas popeljejo v deželo mediterana, ne da bi se sploh morali kam odpraviti. Kako priročno!


Premagajte vročino in izberite raje svež, sočen in zdrav obrok

3. Tunina solata
Visokokakovostne tunine beljakovine so lahko prebavljive in polne omega 3 maščobnih kislin. V kombinaciji s paradižnikom, papriko in zeleno solato, ki ponujajo dovolj tekočine, je odločitev enostavna.

4. Kumarična solata
Pravijo, da obrok kumarične solate zagotovi enako količino tekočine kakor kozarec vode! Ko dodamo še hrustljavo papriko, malce popra in ravno prav vloženih čebulic, je prava poletna osvežitev pripravljena!